1000 cartes blanques
El joc de les mil cartes blanques va ser creat per Nathan McQuillan de Madison (Wisconsin) i modificat a finals del 2001 per la Discordian Intelligence Agency.
Es tracta d’un senzill i sorprenent joc de colla que pot transformar-se exactament en el que el grup vulgui.
Nombre de jugadors: de 3 a 6
Material
- Un bolígraf per a cada jugador,
- Un piló de targetes blanques.
Preparació
- Es reparteixen cinc o sis targetes a cada jugador (sis si són tres jugadors i cinc en la resta dels casos). Es deixa un temps per omplir-les. Cada carta ha de tenir un títol, una il·lustració (val posar enganxines o fotografies) i una descripció del que fa la carta. Pot tenir un valor en punts, en acció, les dues coses o res.
- Si no és el primer cop que es juga s’agafen cinc cartes de les d’una altra partida per cada jugador, cinc blanques per jugador i les que acaben d’escriure’s i es barregen (si no s’ha fet mai una partida, com no es poden agafar les usades en una altra partida, es posen cartes blanques).
- D’aquesta forma s’ha format un joc d’entre quaranta-vuit i noranta cartes (segons el nombre de jugadors). Es barallen bé totes les cartes, es reparteixen cinc a cada jugador i es deixa la resta boca avall.
Desenvolupament
- Comença el jugador de la dreta del que ha repartit. En un torn un jugador agafarà la carta superior del piló de cartes i llançarà una carta de la mà (si vol també pot ser la que acaba de robar).
- La carta pot llançar-la a un mateix, a un altre jugador o, si la carta afecta a més d’un jugador es deixa al centre de la taula.
- Quan un jugador té a la mà una carta en blanc, pot escriure-la com li vingui de gust (millor que la vagi escrivint en el torn dels altres jugadors per no alentir la partida).
- Si en el seu torn un jugador no pot jugar cap carta, en roba una altra i perd el torn.
- El joc s’acaba quan s’agafa la darrera carta del piló i es compten els punts que té cadascú i els que s’han deixat al centre de la taula perquè afecten a més d’un jugador. Guanya qui ha aconseguit una puntuació més alta.
Per saber-ne més
Es poden consultar les 1000 white blank cards, la plana oficial del joc o la traducció a l’espanyol. Resulten interessants sobretot per veure models diferents de cartes. També resulta interessant veure l’entrada dedicada al joc a boargamegeek o l’entrada a la wikipedia.