Evolució: un joc de presentació

Imatge de segell on hi diu Top Secret

Fa uns mesos vaig ser a Chile com a convidat del festival Juguemos más. Allà vaig redescobrir de la mà del professor Iván Peña Johnson, un joc que ja coneixia, però l’havia oblidat completament (aquí podeu trobar explicada una versió una mica diferent de la que ens va fer jugar l’Iván).

Doncs bé, vaig decidir creuar-lo amb la mecànica de pòquer, un joc que vaig dissenyar per una sessió de networking i va sortir evolució, un joc molt senzill però efectiu.

El joc comença quan tothom pensa un secret inconfessable (un cop un jugador italià va dir que li agradava molt el panettone amb tranchetes, un concepte inconfessable per qualsevol persona, especialment si ets italià).

Es tria entre tot el grup cinc nivells evolutius que van des de les amebes, als goriles. Cada personatge li assignem un gest,

Després el grup té 5 minuts per barrejar-se i presentar-se, dient el nom i el secret inconfessable, amb la idea de memoritzar-ho.

I ara comença el joc. Els jugadors es desplacen per l’espai fent el gest corresponent a l’ameba. Quan dos es troben han de dir el seu nom i el secre inconfessable. Si ho fan, els dos pugen de nivell. Si només ho sap dir un, només puja aquest. I ara cadascú es desplaçarà amb el gest corresponent.

Cada jugador continua buscant persones de qui recorden el secret inconfessable fins que arriba a ser gorila. Fa un grit i un gest “gorilesc” i seu.

La partida s’acaba quan tothom ha assegut (o només queda una persona).

Bonus track: El festival Juguemos más va ser una meravella. Hi ha un vídeo que mostra algunes imatges molt interessants.