Jocs i pessebres

El joc ha estat present a totes les cultures des de sempre. I, és clar, els pessebres també havien de tenir  la seva pròpia mirada a la cultura del joc. El Grup Pessebrista de Castellar del Vallès ha preparat enguany una exposició on es mostren les figures del pessebre jugant.

Són 18 pessebres de grans dimensions creats per pessebristes de Castellar del Vallès. Segons expliquen ells mateixos: “La majoria de les escenes incorporen nens i nenes que juguen a un dels jocs típics del carrer: la cursa de sacs, el cavall fort, arrencar cebes, jugar a bales són alguns dels jocs que els visitants poden trobar ambientant els quadres clàssica d’una exposició de pessebres que representen el naixement, el cercant posada o la infància de Jesús. El joc familiar que es proposa per a aquesta ocasió consisteix en relacionar cantarelles o dites pròpies dels jocs amb el pessebre corresponent”.

A més, la visita es completa amb una exposició de joguines antigues cedides per diverses persones de Castellar. Totes les joguines tenen més de cinquanta anys d’antiguitat i s’hi poden veure peces de finals del XIX.

Podeu veure un bon reportatge fotogràfic a Sortir amb nens. I trobareu tota la informació al web del grup.
L’exposició estarà oberta del 2 de desembre de 2012 al 3 de febrer de 2013. Podeu anar-la a veure els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20h. Després de Reis, només estarà obert els diumenges.