Jocs de festa

Els jocs de festa (més coneguts com els “party games”), tenen dues característiques bàsiques:

  • Regles molt simples, que puguin ser explicades en un moment, quan arriben els participants a la festa o bé amb una aturada en un moment (no és el més aconsellable, hi ha gent que mai escolta quan s’expliquen els jocs i acaben per embolicar la troca.
  • Han de permetre la relació i la conversa entre els participants. En alguns casos el joc és present durant la festa, en d’altres el joc atura tot el que s’està fent i tots els participants hi juguen. En el segon cas cal estar molt segur que tothom vol jugar, si no, es pot acabar per tenir resistència des de dins mateix de la partida.

Alguns jocs de festa coneguts són el killer, el de la pinça (comercialitzat sota el nom de bluff party, encara que al meu entendre és el joc comprat no aporta res al que ja coneixíem), les entrevistes de saló o qualsevol dels que es presenten en aquest article o en aquest web (pel meu gust, són bones idees que cal retocar una mica).