deu mil hores jugant
Coneixeu la teoria de les 10.000 hores? Explicada per sobre diu que una persona necessita deu mil hores per ser un geni. La Jane McGonigal és una dissenyadora de videojocs que ha treballat per l’Institute for the Future, un grup de recerca que ajuda les organitzacions a dissenyar el futur que desitgen.
En aquesta conferència TED explica com els adolescents que juguen a videojocs estan desenvolupant unes capacitats que potser hauríem de saber exprimir més:
- optimisme urgent, que és el desig d’actuar per superar un obstacle combinat amb la creença que podem tenir èxit,
- triomf èpic, és el descobriment que s’ha fet una feina que es desconeixia que s’era capaç de fer,
- capacitat de teixir una bona xarxa social, ja que tenim millors sentiments cap a les persones després de jugar amb elles,
- productivitat alegre, els jugadors dediquem moltes hores a resoldre els reptes i enigmes que es presenten sobretot perquè sabem que estem fent una feina que té sentit en ella mateixa, que té significat.
I quan arriben al 21 anys, ja han fet les 10.000 hores que els permetran haver desenvolupat aquestes capacitats al màxim nivell. El problema és que no sabem què permetran fer.
Aquest és el repte per un futur, aprofitar aquesta saviesa i treure-li partit. No sabem què en sortirà, però segur que si ho sabem fer transformarà el món tal i com el coneixem.