Un estiu ple de jocs al Via Lliure de Rac1

És la darrera secció de la temporada. I clar, podríem dir un clàssic: ho deixem aquí fins la propera… però no! si l’estiu és un gran moment per jugar! Així que avui us faré tres propostes de jocs basats en la tecnologia (cost zero) i us he preparat un llistat de 10 jocs dels que hem explicat al llarg de l’any.

 

Ludoteka. Ludoteka és un lloc idea per a totes aquells fans dels jocs de taula. De moment hi ha 64 jocs diferents. És un lloc de joc gratuït però amb possibilitat de ser premium. La versió gratuïta permet jugar 30’ al dia i rebent publicitat. La de pagament permet joc il·limitat, sense publicitat i amb uns tornejos especials. Hi ha una tarifa detallada però perquè ens fem una idea 1 any val 17 o 18€ si pagues per paypal o per transferència.

Permet jugar amb altres jugadors o contra la màquina. Les partides contra altres jugadors han de ser en temps real… és un problema però també permet jugar amb qui vulgui.

Si això de jugar simultàniament és un problema, sempre ens queda un web especialitzat en jocs per torns: http://www.yourturnmyturn.com. Aquí el llistat és un pèl diferent, molt més centrat en joc comercial. Però pot resultar altament addictiu.

 

Doonish. Doonish és un joc de preguntes i respostes. La mecànica és molt simple: tries una temàtica, i tens 60 segons per respondre una pregunta d’aquell tema. Cobres tants punts com segons sobrin per arribar al minut. A partir d’aquí hi ha un rànquing que et permet picar-te amb els altres jugadors (sobretot si els coneixes). En principi només pots respondre 30 preguntes cada dia… però pots guanyar punts per fer-ne més si crees preguntes o convides a amics.

Per entrar al joc només cal demanar-ho (de moment per invitació). Jo ho vaig fer a través de twitter i vaig trigar uns minuts a tenir-la… L’altre dia vaig poder contactar amb els creadors del joc a través del twitter i m’han comentat que tenen previst un repte cara a cara i la possibilitat de tenir aplicació des del mòbil.

Una altra opció a jocs de cultureta, és Ilustrum, una col·lecció de cromos virtual.

 

Draw something. Drawsomething és un apalabrados cooperatiu i amb dibuixos… aplicació per mòbil, on tens un repte que has de superar i jugues amb altres persones que estan en línia o no. Aquí la mecànica és molt senzilla: tens un adversari, tries una paraula, la dibuixes i se l’envies. Aquest la mira quan vol i cobres si l’ha encertat.

La teva puntuació és la quantitat de tirades seguides sense equivocar-te que pots fer.