Trenta-una

Poden participar de 2 a 6 jugadors. S’usa una baralla de 48 cartes. Totes les cartes tenen el seu valor en punts excepte les figures que valen 10. L’as val 1 o 11 punts segons el que trii el jugador. Tal i com indica el nom del joc, es tracta d’aconseguir 31 punts.

Es pacta una aporta que cada jugador col·loca davant seu.

Un jugador fa de banquer. El banquer paga i cobra el resultat de les apostes de cada ronda. El paper de banquer canvia quan s’acaba la ronda i passa a mans de qui hagi aconseguit 31 punts.

El banquer reparteix 3 cartes a cada jugador, inclòs ell. Els jugadors miren si amb les cartes que han rebut poden fer 31 punts. Si tenen 31 es planten, si no han arribat a aquesta quantitat poden demanar més cartes o plantar-se.

Si es demana una carta nova, el banquer la dóna descoberta (boca amunt). Quan un jugador es planta, passa el torn al següent. La ronda acaba quan el banquer es demana les cartes que creu i es planta.

Llavors es descobreixen totes els cartes:

  • Tots els que tenen més punts que el banquer (i que no es passin de 31 punts) cobren la quantitat apostada. Si algú té 31 punts el banquer li dóna tantes fitxes com les que ha apostat.
  • Si un jugador fa la 31 real (dos figures i un as) s’emporta el doble de fitxes del que ha apostat. Ah! Però si el banquer ha aconseguit la 31 real, rep tantes fitxes com ha apostat de cadascuna dels jugadors.

La partida s’acaba quan ho decideixen els jugadors.