Un joc de pirates

Al segon lliurament de Pirates del Carib, Will Turner fa una partida de daus per aconseguir una informació. El joc en qüestió es diu Dudo i sembla que és original d’Amèrica llatina. També té una versió comercial sota el nom de Bluff.

Participen de 2 a 6 jugadors, cadascun amb un gobelet i cinc daus. Els sacseja i els deixa sobre la taula amb cura, per tal que els altres no vegin què ha obtingut.

Un jugador comença i diu quants daus d’un número concret creu que hi ha a la taula. Evidentment fa una estimació entre el que té ell i el que sospita que tenen els seus adversaris.

El següent jugador pot decidir si creure-s’ho o no. Si s’ho creu ha de pujar l’aposta mantenint la quantitat de daus però dir un número  més alt (és a dir si havia dit 5 dos, pot dir dir 5 tres) o pujar la quantitat del mateix número (a l’exemple 6 dos). Si no s’ho creu tots aixequen els gobelets.

Qui hagi perdut (el darrer que ha dit o el que no s’ho ha cregut) perd un dau. Guanya el darrer que li queda un dau.

Per saber-ne més: Vaig aprendre el joc de la plana de l’Ivan Svarka, i a més dels seus enllaços he trobat una bona versió a la wiquipèdia. I també podeu veure el fragment de la pel·lícula on apareix el  joc.