Jocs pel dia mundial de l’Alzheimer a Rac1

El passat dimecres 21 de setembre es va celebrar el Dia mundial de l’Alzheimer i, per aquest motiu, la Fundació Agrupació Mútua va realitzar una activitat adreçada a gent gran que portava per nom “amb una maleta ben plena”, fent referència a que si el cervell fos una maleta, les experiències que vivim cada dia serien objectes que hi posem. En la mesura que anem tenint diferents experiències, anem omplint la maleta d’objectes diferents.

Per aquest motiu vam plantejar una sèrie de jocs que puguin servir per fer fàcilment des de casa i en qualsevol moment i que puguin servir per treballar la memòria, l’atenció i les relacions socials.

Vam redecorar el lloc on es va portar a terme, la seu de la Fundació Suñol, i vam convertir-la en sis espais diferents, cadascun representava un dels llocs on es fa vida quotidianament. I ens vam inventar/adaptar tres jocs per a cadascun. Tots els jocs eren senzills i es podien fer a casa sense necessitar un material gaire especial.

Podeu trobar tots els jocs en aquest llibret. I avui n’explicarem alguns al programa Via Lliure de Rac1.