Urbanització

Hola a tots!, quin mon aquest de les urbanitzacions… De fet, fent un volt amb bicicleta per les urbanitzacions del Baix Llobregat nord vaig quedar-me parat de com s’incrusten en el medi sense cap escrúpol i es que ho sento, però em declaro ferm defensor del medi. Això si, jugar m’encanta, i segur que us agradarà aquest joc tant senzill que no deixa de ser una variant d’un joc molt conegut que consisteix en fer quadrats. Aquest es diu precisament urbanització.

Per jugar, només necessiteu un paper i un llapis. Primer dibuixeu al paper una reixa de 6×6 punts. Per torns cada jugador va fent línies que uneixin els punts (poden ser línies que uneixin dos o fins i tot tres punts alhora, però mai que uneixin punts oblics en línies llargues que trenquin l’hegemonia de la reixa).
Cada vegada que s’envolta una zona amb línies el jugador fa una marca que l’identifiqui com seva.
Sempre és obligatori moure i el joc s’acaba quan tot el quadrat s’hagi completat.
Tenint en compte que cada mig quadrat val 0,5 punts, guanyarà aquell jugador que en tingui més territori.