Caps pelats

L’altre dia va marxar el llum de casa…quina situació!! Ràpidament vam distribuir espelmes per la casa a l’espera que es reinstaurés el servei però, i mentrestant? Aprofitant els mistos que teníem, vam agafar unes llenties i vam aprofitar per jugar a un joc prou entretingut què, si més no, ens va fer l’espera més curta: caps pelats.

Aquest joc es fàcilment adaptable a paper i és un dels jocs que podreu trobar en el llibre “100 juegos estratégicos” de l’autor Walter Joris i editorial Mensa.

Per jugar a aquest joc només necessiteu un contrincant, paper i llapis. Per començar es dibuixen deu línies verticals una al costat de l’altre. Un jugador farà rodones a la part alta del pal i l’altre a la part baixa.
Cada jugador té deu cercles que pot distribuir com vulgui en cinc pals diferents. Per torns, cada jugador col·loca un nombre de cercles a la seva elecció en un dels pals que esculli. Una vegada un jugador col·loca cercles en un pal, aquest ja no es pot modificar. Es repeteix el procés i quan s’han acabat les rodones es calcula la puntuació.
El propietari d’un pal pot destruir a un adjacent de l’oponent si en té més cercles que l’altre. Guanyarà el jugador que acabi amb més cercles.