La ràpida

Hi ha moltes maneres de poder jugar a futbol amb només una pilota i una porteria. Una de les que més m’agrada és la ràpida. La majoria de gent la juga amb el peu, però també és pot jugar amb la mà.

La ràpida és un joc molt simple: has de xutar i, quan et poses de porter, aturar la pilota.

Entre totes les persones que juguen es decideix un lloc des d’ on es xuta. Es tria un jugador que fa de porter i s’escull l’ordre de xut de la resta.

Quan un jugador xuta i marca gol, es manté el mateix porter i li passa el torn al següent. Però si falla ha d’anar corrents a la porteria perquè el següent jugador pot xutar en el moment en què la pilota estigui en el lloc indicat, no cal que s’esperi.

Si la pilota toca al pal i rebota, el mateix jugador que ha xutat pot fer tres tocs a la pilota i xutar de nou. Si marca, compta com a gol.

Cada jugador comença partida amb tres vides. Cada cop que fan gol, el porter perd una vida. El jugador que fa de porter al principi comença amb quatre vides.

El joc continua fins que només queden 2 jugadors vius. Fan una tanda de penals, i guanya qui marqui més gols en cinc llançaments.