Paraules Valuoses

Diumenge per mandrós vaig llevar-me tant tard que vaig quedar-me sense el diari i això significa que efectivament vaig quedar-me sense el meu crucigrama dominical, quina ràbia!! Alguna cosa havia de fer així que vaig agafar el llibre de 19 jocs de paper i llapis d’Eric Solomon, un personatge molt interessant. D’aquest llibre i per saciar el meu “mono” de cricigrama de diumenge vaig convèncer a la meva parella per fer una partida a un joc molt bo anomenat Paraules Valuoses.

El joc consisteix en crear paraules i fer punts amb elles:

Cada jugador necessita un llapis i un paper i poden jugar de 2 a 5 jugadors.

Abans de començar, cada jugador dibuixa una quadrícula de 5×5 i entre tots decideixen qui iniciarà la partida.

El jugador que comença diu una lletra i tots l’apuntan dins d’una casella qualsevol de la seva quadrícula. El següent jugador diu una altra lletra i tots la apunten en altra dels seus requadres. La dinàmica es repeteix fins que s’han omplert totes les caselles.

Una vegada completada, els jugadors, ajudant-se d’un diccionari per no crear disputes, detecten les paraules que s’han anat creant a messura que les situàven a les caselles, de manera que es llegeixin d’esquerra a dreta i de dalt a baix. Obtenen 1 punt per lletra que forma la paraula (com a mínim ha de tenir 2 lletres). Si una paraula té 5 lletres, es guanyen 5 punts extres. Cal dir, per acabar que dues paraules de la mateixa fila o columna no poden compartir cap lletra. Podeu fer una ullada a l’exemple: