Dotze en un dau

Avui al Via Lliure de Rac1 hem parlat de Dotze en un dau, un joc d’apostes per passar una bona estona. Si voleu fer una timba aquest vespre, aquí teniu les instruccions:

  1. Per jugar a  “dotze en un dau” només necessitem un dau, paper i llapis i entre dos i cinc jugadors.
  2. Una ronda s’acaba quan tots els jugadors han tirat. Cada jugador tira el dau un màxim de tres vegades i suma el seu resultat. Un jugador pot decidir plantar-se quan vulgui i no efectuar els tres llançaments.
  3. Quan tots els jugadors han tirat, el que més s’hagi acostat a dotze sense passar-se suma zero punts. I a partir d’aquí cada jugador aconsegueix tants punts com la diferència entre el nombre obtingut i el que tingui el que s’ha acostat més.
  4. Els que s’hagin passat s’obtenen els mateixos punts que el que tingui més, més un. Es juguen tres rondes. Guanya el jugador que té menys punts després de la tercera ronda. Ah! Es recomana que cada ronda comenci un jugador diferent (els últims en llençar tenen avantatge).

Bona partida!!