Jocs de colonitzadors a RAC1

El joc d’avui: Los colonos de Catán

Los colonos de Catán (o los descubridores de Catán) és un joc creat per Klaus Teuber. Bàsicament es tracta de colonitzar Catán una illa on hi ha tota mena de recursos. La gràcia del joc és que el tauler es munta cada vegada (i es pot fer d’una forma diferent). A l’estat espanyol està publicat per Devir.

Ha estat un gran èxit mundial. S’han venut més de 15 milions d’unitats en els darrers 10 anys. I s’han creat ampliacions i expansions sobre diferents temàtiques i versions en cartes, daus, junior, videoconsoles i telèfons mòbils.

Per saber-ne més:

El Risk

Un dels jocs més emblemàtics de jocs de colonitzar és el Risk. El joc el va inventar Albert Lamorisse l’any 1950 i portava el nom de La conquesta del món. Però com el nom no era prou comercial es van inventar un nou nom amb les inicials del nets d’un venedor.

Una de les versions més populars és el TEG que és el centre de la pel·lícula Kamchatka.

Per saber-ne més:

Proximity

Un joc de números en flash on cal dominar el màxim territori possible. El podeu jugar aquí

Els països. Un joc de pilota i córrer

Cada jugador escull el nom d’un país. Es posen en cercle i donen la pilota a un jugador.

Qui té una pilota la tira a l’aire mentre diu el nom d’un altre país (per exemple, Itàlia). El jugador que té Itàlia ha de sortir corrents i agafar la pilota abans que caigui a terra. Si no ho aconsegueix perd una vida. Si ho aconsegueix crida “STOP!!”, fa tres passes amb la pilota a la mà i tira la pilota contra algú. Si el toca, aquest perd una vida.

Cada jugador té tres vides. Quan algú perd les tres, queda eliminat (o se’l fa pagar una penyora).

Podeu escoltar el programa aquí:

[audio:https://jocs.org/wp-content/uploads/2010/08/20100819 Jocs de colonitzadors.mp3]