Tallers de Jocs al Museu Etnològic

Al Museu Etnològic de Barcelona (MEB) hi podem trobar una exposició permanent que  mostra al visitant més de 10.000 objectes dels cinc continents que serveixen de pretext per explicar la història que tenen a les espatlles.

Entre aquests objectes podem trobar-hi peces de joc. Aquestes peces acostumen a ser l’inici de les activitats que el museu proposa per aprendre coses de la cultura a través del joc.

El Museu disposa d’un  programa educatiu dins del que es troben talleristes especialitzatrs en joc i cultura que fan que les famílies i grups escolars s’ho passin d’allò més bé mentre aprenen jugant.

Actualment, si mirem el el web, veurem que s’ofereixen Jocs de carrer de la Postguerra. Aquest taller permet endinsar-nos en com jugaven els infants en el marc de la supervivència des del 1936 al 1959.

Al marge d’aquest taller, també es treballen altres temàtiques com:

– Jocs d’aigua i cultura: partint d’objectes relacionats amb l’aigua i el seu ús, es tracta d’un taller que lliga els jocs amb l’entorn que ens envolta. El jugar amb l’aigua com a part del patrimoni lúdic de tots els pobles que viuen en contacte amb l’aigua.

– Jocs  tradicionals d’arreu: arrencant de les joguines del Museu, proposta de jocs tradicionals d’arreu del món que tenen amagades curiositats que val la pena descobrir mentre fem unes partides.

Es tracta d’una altra manera d’anar als museus… a jugar una estona!