Tornem a l’escola

Des del mes de setembre que podem trobar al quiosc La Revista de les Tres Bessones, un publicació adreçada a infants amb jocs, propostes i moltes altres activitats.

La revista ve amb un DVD i, per tant, sobre un cartró. L’editorial va tenir la pensada d’aprofitar la part del darrere del cartró per posar un joc. I jo sóc qui s’encarrega, entre altres seccions, de fer el joc. Cada mes us explicaré com es va fer un dels jocs de la revista, centrant-me en algun aspecte que em sembla interessant de la seva mecànica.

La primera revista anava sobre la tornada a l’escola, així que la primera decisió va ser buscar un tema: aconseguir tot el que fa falta per anar a l’escola.

Aquest cas em va semblar interessant que el joc no necessités de cap dau així que em vaig empescar una fórmula per fer avançar les fitxes dins el tauler. Com el joc es tracta d’aconseguir els ingredients necessaris per anar a l’escola, vaig pensar que si aquests s’havien d’aconseguir seguint un ordre concret, això podria provocar unes restriccions en el moviment.

I aquest és l’element interessant del joc: cal tenir preparada la roba, els llapis, la llibreta i, per acabar la motxilla. Així que qui juga ho ha de fer en aquest ordre… Mentre no es té res, t’has de moure de tres caselles en tres caselles. Quan ja has aconseguit la roba, el teu moviment es fa de quatre en quatre. I la història continua d’aquesta forma fins que cal buscar la motxilla (que per fer-ho es mou de sis en sis).

D’aquesta forma la mecànica fa que cada moviment requereixi pensar molt bé com administres el teu moviment per tal d’aconseguir les peces amb el mínim de moviments.

Ah! I per acabar-ho de complicar, quan algú aconsegueix una peça la cobreix amb una fitxa. D’aquesta forma a mesura que s’avança en la partida es complica la possibilitat d’aconseguir-ho.