Parcs infantils de “nova generació”

IMG_2093Els nens i nenes dels 70 i 80 jugàvem als parcs infantils de pujar i baixar del tobogan, de gronxar-se per parelles en una fusta o sol en una cadira de ferro, de fer ning-nang amb el balancí i de penjar-se per estructures metàl·liques…equip_parc

Els nens i nenes dels 90 i 2000 juguen amb castells de fusta amb passarel·les, amb gronxadors de pneumàtics, ning-nangs de molles i piscines de pilotes…

Els nens del 2010…segurament juguin amb parcs com els que proposa l’empresa danesa KOMPAN amb la seva línia de parcs infantils ICON, on els reptes que es plantegen van més enllà de res que jo hagués vist fins ara.

sc110609jocs interactius 0094Es tracta de versions de les estructures de joc que ja coneixem, amb una nova estètica i amb una gran novetat,  la incorporació d’un software que planteja els reptes als infants.

Plataformes per on cal córrer, jocs d’equilibri cooperatius, estructures metàl·liques on cal pitjar una sèrie de botons enfilant-se per tot arreu, jocs de gir…

Si voleu fer-hi una ullada:

Personalment crec que és donar més possibiitats a les mateixes estructures.

Permetrà jugar-hi lliurement (com fins ara) i també trobar noves maneres d’utilitzar-les en base a les propostes que fa l’ordinador que hi ha incorporat a cada un.

El millor de tot plegat és que podrem gaudir d’aquests parcs infantila a Catalunya ben aviat. A LA VANGUARDIA del 16 de juny 2009, va aparèixer un article titulat “El ordenador jubila al tobogán” on es comenta que se n’instal·larà un al Parc Central de Mataró.

Jo segur que aniré a provar-lo, algú s’hi apunta?