Els “Cubos locos”

COSES 046Tots hem tingut una tieta que quan es fa gran comença a no sentir-hi.

Són casos d’aquells que una neboda demana fervorosament que li regalin un llibre d’Astèrix titulat “L’endeví” i la tieta en qüestió s’encaparra en que el títol és “Astèrix el mandarí”.

És clar com acaba tot plegat:  tot i la cerca incansable de la tieta per totes les llibreries de la ciutat…el regal no existeix, i per tant la neboda es queda sense el llibre!

Una d’aquestes tietes és la que he tingut la sort de conèixer, i furgant entre els seus trastets del pis, hem pogut trobar tresors com el que avui us presento: el “Cubos locos” de VILPA (és la mateixa empresa que  fabricaven els Diablotines).

Aquest joc consisteix en quatre cubs diferents amb les cares de colors (un en té dues vermelles, una groga i una verda, l’altre en té  dues de blaves, una groga i…etc.).

Cal aconseguir col·locar-los un al costat de l’altre de manera que quedin a la vista els quatre colors: groc, verd, blau, i vermell. Però no només per una de les cares de la filera…per les quatre!DSCN4824

Això vol dir, que si un cop col·locats un al costat de l’altre, la part “de sobre” té un color de cada, la de davant també però la de darrera i la de sota no…cal tornar-ho intentar!

Existeixen 31.104 combinacions possibles, i només 24 solucions. El repte no és difícil, és dificilíssim!

De moment, jo he vist aconseguir tres cares (el Sr. Marc Atanes, de Barcelona), algú accepta el repte?

Escric aquestes ratlles per totes aquestes tietes que “fan coses” que es converteixen en llegendes familiars, i per totes les nebodes que hi conviuen i es queden sense els regals!