Documental “En joc”

pongM’informen que demà dissabte a les 22:30h per La 2 de TVE, emeten el documental En joc de Montse Pujantell. Segons diu la seva directora:

Què en sabem dels videojocs més enllà dels tòpics? Sabíeu, per exemple, que el 65% de la població espanyola juga a videojocs de manera habitual i que gairebé un 33% són dones? O que es tracta d’una indústria emergent que ja genera més beneficis que el cinema de Hollywood o la indústria discogràfica? Sabíeu que la creació d’un videojoc pot valer 4 o 500 milions d’euros?

Per a mi, el descobriment de la potencialitat del videojoc com a eina pedagògica ha estat una gran sorpresa. He comprovat que el videojoc pot transmetre valors, pot ser un element de denúncia i de reflexió social i fins i tot pot tenir possibilitats revolucionàries! Com diu Flavio Escribano, un dels protagonistes del documental, si no podem fer la revolució en el món real, per què no fer-la al ciberespai per desprès dur-la a la realitat?

“En joc” us proposa una immersió en el fascinant univers dels videojocs, ja gairebé definits com a vuitè art. Desitjo que en gaudiu i que us resolgui unes quantes incògnites.

Podeu trobar més informació i enllaços molt interessants, ja els comentarem, a l’espai del programa.

Nota: potser la imatge que acompanya aquesta entrada no és la més afortunada.. però he cregut interessant posar una imatge de l’origen de tot això…