Tetris

photo-manipulation-erik-10La història del tetris, un dels jocs més populars del món creat per Alexey Pajitnov, és francament divertida: pressions polítiques, estafes, contractes sense tota la legalitat del món, la KGB, els drets d’autor… Hi ha un documental anomenat Tetris, desde Rusia con amor (no es pot trobar en català) que explica tota aquesta informació de forma molt extensa. Et pot veure en anglès a trossos al youtube, o posar-se un barret pirata i buscar-lo per internet.

Si voleu llegir una bona ressenya de la història la podeu trobar aquí o aquí.

0000També resulta interessant un estudi sobre l’ús de tetris per situacions postraumàtiques (veure també aquí). Encara que sembla que es basa en un estudi discutible, sembla que s’està usant en situacions d’emergències mèdiques. I també hi ha alguns altres estudis sobre les virtuts del joc.

Entre totes les versions del joc, a més del clàssic, em quedo amb aquestes tres: una sobre un mapa d’Europa, una sobre un espai gegant on les peces no es veuen i un en 3D.

I per últim una curiositat: una versió amb stop motion feta per un col·lectiu de creadors.