Monopoly en cartes

monopolydealMonopoly és molt més que un joc de tauler, és una marca. Fa uns quants anys va sortir al mercar Monopoly Express, un trepidant joc de daus que, misteriosament va desaparèixer del mercat i que només es pot trobar als EUA. L’altre dia vaig fer una reunió en dues parts al Museu d’Història de la Ciutat i, entre una i una altra, vaig fer cap a Mallart i em vaig trobar amb Monopoly Deal.

Es juga amb una baralla de 100 cartes. Hi ha cartes de diners, de carrers i d’acció. Els jugadors han d’aconseguir tots els carrers de tres colors diferents per guanyar la partida. Les cartes d’acció juguen un paper molt important: són les que fan que es cobrin diners dels carrers, les que es cobri d’algun esdeveniment o les que permeten robar carrers o colors sencers.

La partida és ràpida i fàcil d’aprendre. Em sembla, però, que les cartes d’acció són massa poderoses i, com a mínim en les partides de 2 participants, fan que es guanyi de forma molt injusta i inesperada. Si voleu podeu fer una prova en la mateixa plana del joc.