El joc del riu

river-gameUn dels jocs d’enginy més antics de la història és aquell on s’ha de creuar un riu amb un depredador, la presa i l’aliment de la presa. D’aquest joc hi ha versions europees des del segle VII i versions tradicionals africanes. Sam Loyd, creador de jocs d’enginy de renom universal, va fer una versió amb quatre homes i quatre dones que han de travessar un riu.

El joc del riu és una nova versió d’aquest joc… un repte interessant que s’ha de fer sense paper i llapis!

Desenvolupament

Tres adults i cinc nens han de travessar un riu usant una embarcació on simultàniament només hi poden pujar dues persones. No hi hauria problema si no fos per alguns “elements perillosos” que no poden quedar-se sol, perquè s’estomaquen.

El jugador ha de buscar una bona combinació de viatges d’anada i tornada per tal d’aconseguir el seu objectiu. Sens dubte es tracta d’una bona adaptació del joc tradicional, desesperant en algun moment, que només es pot resoldre si s’usa la lògica.

Resulta una llàstima que no es pugui guardar la partida, ja que d’aquesta forma o bé es disposa de molt de temps o per resoldre’l del tot cal anar apuntant en un paper els moviments que s’han fet.

Nota: per començar cal prémer el botó circular (que si no…)