Circo matemàtico

circo-matematicoMartin Gardner i els seus llibres formen part de la meva literatura lúdica des de fa molts anys. Circo matemático va ser un dels primers llibres de jocs que em vaig comprar quan, d’adolescent, em va donar per llegir la revista Cacumen i de buscar tot el que  fes referència al joc d’una forma o una altra.

El llibre fa una repassada als jocs amb llumins, a les il·lusions òptiques, a les curiositats amb bitllets o als palíndroms numèrics (i molts altres conceptes matemàtics).

Martin Gardner és un divulgador de la ciència i la matemàtica i, en molts casos, vincula el joc amb aquestes matèries. A libros maravillosos podeu llegir aquest Circo matemático, una repassada a diferents conceptes lúdics de la màtemàtica.  Digueu-me antic, però després de fer una repassada al llibre per la pantalla (esperaré al llibre digital), encara prefereixo llegir-me’l amb calma en el vell format d’alianza editorial.