A Roma

a-roma1Aquesta setmana tota la culerada està més que emocionada amb la merescuda final de la Champions de Roma. Des de fa dies em volta pel cap un joc tradicional que, curiosament, té el nom de “A Roma.” Hi participen dos equips amb el mateix nombre de jugadors en un espai ampli i es juga amb una pilota (millor si és de plàstic). Per jugar:

  1. Es dibuixen 2 cercles al terra, un a cada extrem del camp de manera que hi ha càpiguen totes les persones del grup.
  2. L’equip A es col.loca dins d’un dels cercles, i l’equip B es reparteix per tot el camp.
  3. Un membre de l’equip B es col·loca davant del cercle ple i llença la pilota a un jugador de l’altre equip, el qual l’haurà de llençar el més lluny possible.
  4. L’equip B haurà d’agafar aquesta pilota i intentar tocar algun jugador de equip contrari abans no aconsegueixi entrar tothom dins dels cercle que hi ha a l’altre extrem.
  5. Només que algú aconsegueixi tocar una persona que corre cap a l’altre cercle, es canvien els papers.
  6. Cada vegada que s’aconsegueix arribar tot l’equip sencer d’un cercle a l’altre s’obté un punt. Guanya l’equip que arriba a deu punts.

Nota: la imatge està extreta del llibre “Juegos de Mariacastaña” de Maria Fe Quesada (pseudònim d’un autor d’altres llibres de jocs per a infants, coses de les editorials!), il·lustrat per Maria Castrillo i editat per Timun Mas l’any 2001.