Colt express o l’art de la immersió

Un dels valors més preuats (i més difícils de trobar) en un joc és la immersió, la capacitat d’aconseguir que el jugador senti que viu en primera persona la història que s’està narrant. Per aconseguir-ho el seu creador ha de tenir molt clar quina dinàmica vol que visquin els jugadors i generar una narrativa i una sèrie de mecàniques orientades a aconseguir-ho.

Colt Express, editat per Ludonaute distribuït al nostre país per Asmodee, va néixer amb la intenció d’aconseguir aquesta immersió. El seu autor, en Christophe Raimbault, va estar-hi treballant en els seus estudis de ludotecari i va plasmar perfectament la seva idea en un joc que encara que és fàcil d’aprendre, permet una profunditat estratètica, i que conté una mecànica molt interessant.

Aquest és un dels millors jocs que he provat en el darrer any. Vaig escriure un article al suplement Estils de vida de La Vanguardia que podeu llegir aquí en català i aquí en espanyol.

Nota: La imatge està extreta de l’article i està feta per la Luisa Vera que, com sempre, capta amb el seu estil particular l’esperit del joc.