Un joc de pirates

De taula

Al segon lliurament de Pirates del Carib, Will Turner fa una partida de daus per aconseguir una informació. El joc en qüestió es diu Dudo i sembla que és original d’Amèrica llatina. També té una versió comercial sota el nom de Bluff.

Participen de 2 a 6 jugadors, cadascun amb un gobelet i cinc daus. Els sacseja i els deixa sobre la taula amb cura, per tal que els altres no vegin què ha obtingut.

Un jugador comença i diu quants daus d’un número concret creu que hi ha a la taula. Evidentment fa una estimació entre el que té ell i el que sospita que tenen els seus adversaris.

El següent jugador pot decidir si creure-s’ho o no. Si s’ho creu ha de pujar l’aposta mantenint la quantitat de daus però dir un número  més alt (és a dir si havia dit 5 dos, pot dir dir 5 tres) o pujar la quantitat del mateix número (a l’exemple 6 dos). Si no s’ho creu tots aixequen els gobelets.

Qui hagi perdut (el darrer que ha dit o el que no s’ho ha cregut) perd un dau. Guanya el darrer que li queda un dau.

Per saber-ne més: Vaig aprendre el joc de la plana de l’Ivan Svarka, i a més dels seus enllaços he trobat una bona versió a la wiquipèdia. I també podeu veure el fragment de la pel·lícula on apareix el  joc.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada