Caps pelats

General, Paper i llapis

L’altre dia va marxar el llum de casa…quina situació!! Ràpidament vam distribuir espelmes per la casa a l’espera que es reinstaurés el servei però, i mentrestant? Aprofitant els mistos que teníem, vam agafar unes llenties i vam aprofitar per jugar a un joc prou entretingut què, si més no, ens va fer l’espera més curta: caps pelats.

Aquest joc es fàcilment adaptable a paper i és un dels jocs que podreu trobar en el llibre “100 juegos estratégicos” de l’autor Walter Joris i editorial Mensa.

Per jugar a aquest joc només necessiteu un contrincant, paper i llapis. Per començar es dibuixen deu línies verticals una al costat de l’altre. Un jugador farà rodones a la part alta del pal i l’altre a la part baixa.
Cada jugador té deu cercles que pot distribuir com vulgui en cinc pals diferents. Per torns, cada jugador col·loca un nombre de cercles a la seva elecció en un dels pals que esculli. Una vegada un jugador col·loca cercles en un pal, aquest ja no es pot modificar. Es repeteix el procés i quan s’han acabat les rodones es calcula la puntuació.
El propietari d’un pal pot destruir a un adjacent de l’oponent si en té més cercles que l’altre. Guanyarà el jugador que acabi amb més cercles.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada