Jocs de paper i llapis: Rajos assassins

Paper i llapis

Quina setmana que portem de fred… Fa tant de fred que a la universitat estem rebentant tots els jocs que podem per tal de no sortir fora!! El d’aquesta setmana el vull compartir, dons si fa no fa, és molt fàcil de jugar i les partides són molt ràpides. El joc es diu Rajos Assanssins.Per jugar necessitem únicament paper, llapis i dos jugadors.

Per començar fem una quadrícula de 8×8 (tot i que amb el temps podeu fer-la més gran si voleu), i es distribueixen 8 naus per jugador allà on vulguin (punts negres un jugador i cercles l’altre).

Per torns, el joc consisteix en conectar dos naus del mateix jugador (no tres) amb un raig assassí. Aquest ha de seguir la ruta més curta (vertical i/o horitzontal) sobre les caselles. A vegades hi ha més d’una ruta d’igual distància, així que el jugador pot decidir cap a on anar.

Els punts que es trobin al mig del recorregut del raig queden fregits i s’eliminen amb una creu

Quan ja no es pot fer més conexions, els jugadors conten quantes naus els hi queden i el que tingui més guanya.

S’ha de comentar que aquest és un joc d’aquells on el jugador que comença té avantatge sobre l’altre. Una forma d’arbitrar-ho és fer que qui comença coloqui primer les naus, així l’estratègia del segon jugador pot contrarrestar una mica aquest desajust.

Ja m’explicareu que tal ha anat!

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada