Conferències sobre el joc

logo_1La gent de jugar i jugar ens informen d’un cicle de conferències sobre el joc infantil a càrrec de Sonia Kliass, psicòloga especialista en desenvolupament infantil. És un dissabte al mes al matí.

Les conferències tenen aquests títols:

  • 10 / Octubre 2009 – “El desenvolupament del joc de 0 a 7 anys”. Un recorregut per les principals etapes del joc infantil durant el primer septenni a partir dels primers mesos de vida. Si coneixem el desenvolupament del joc podem acompanyar millor l’infant en aquest procés.
  • 07/ Novembre 2009 “Les joguines més adequades a cada etapa”. S’acosta Nadal i potser és un bon moment per parlar de les joguines que afavoreixen millor el joc infantil en les diferents etapes del seu desenvolupament. Què necessita per jugar un infant de tres mesos? I un infant d’un any i mig? I un nen de 5 anys?
  • 12 / Desembre 2009 – “Joc i autonomia”. Com podem propiciar l’autonomia en el joc infantil? Han de saber jugar sols? Quin és el paper de l’adult quan juguen els infants? Hem de participar del seu joc? Com?
  • 09 / Gener 2010 – “Joc i desenvolupament cognitiu”. Quina relació hi ha entre el joc lliure infantil i el desenvolupament de la intel·ligència? És important poder jugar per poder aprendre a l’escola?
  • 13 / Febrer 2010 – “Joc i situacions de conflicte”. Quan els infants juguen es troben molt sovint en situacions de conflicte. Com podem ajudar els infants a apendre d’aquestes situacions? Com hem d’actuar en les diferents edats? Els hem d’ensenyar a compartir? Tenim dificultats en el moment de recollir les joguines?
  • 13 / Març 2010 – “Joc i intel·ligència emocional”. El joc infantil és una gran eina d’aprenentatge emocional. Quines qualitats a nivell emocional poden desenvolupar els infants mentre juguen?
  • 10 / Abril 2010 – “El joc i el desenvolupament dels sentits”. Parlarem dels dotze sentits que proposa la pedagogia Waldorf i de com aquests sentits poden ser estimulats d’una manera sana i equilibrada durant els primers anys de vida mitjançant el joc lliure i espontani dels infants.
  • 08 / Maig 2010 – “Jugar amb/a la natura”. Els infants necessiten aire i llum per créixer amb salut.
    Aigua, terra, foc i aire: jugant amb els quatre elements. Veure i viure els ritmes de la natura.
  • 12 / Juny 2010 – “El repte de les noves tecnologies”. Els ordinadors són necessaris en l’educació infantil?
    Quan és el millor moment per introduir les noves teconologies? Quin efecte tenen les pantalles en el desenvolupament dels infants? Què passa amb el joc virtual?